Хасково

Ще ни броят жени с баджове, 120 лв глоба ако откажем

Всеки преброител ще разполага с георграфска карта на района си

Всеки преброител ще разполага с георграфска карта на района си

Над 80% от преброителите в Хасковско ще бъдат жени, отчетоха днес от териториалното статистическо бюро. Списъците с одобрените кандидати ще бъдат изнесени до края на работния ден. Класическото преброяване ще стартира след месец.

В продължение на 20 дни 1 310 преброители ще звънят по вратите на хората в региона, за да ги питат как живеят и какво притежават. Те ще се легитимират с баджове, а ако откажем да отговаряме на въпросите ни грози глоба от 120 лева. Ако пък не ни открият в къщи ще ни „преброят“ по административен път. Преброителите могат да ни безпокоят до 8 часа вечерта.

Седмица преди класическото преброяване всеки, който желае може да отговори на въпросите в интернет. В този случай анкетьорите само ще сверят информацията на място.

Кандидатите за преброители в областта са общо 2 616. Средно 15% в различните общини са жените. Над половината са с висше образование. Сред тях има учители, студенти и безработни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Българка
Българка
10.01.2011 23:23 23:23

Засрамете се!!! Образовани хора ли ги пишат тези статии или отворковци разни искащи да звучат оригинално? Не мога да повярвам, че толкова често в медиите ни се използват чуждици. Имаме прекрасен и звучен език – използвайте го!

anonimen
anonimen
10.01.2011 23:36 23:36

Ei verno ste golemi idioti. Trqbva li chovek za da jivee v Bulgaria da znae i angliiski che da moje da chete vestnici i da gleda televiziq.
Mnogo li beshe slojno da kajete ZNACHKI vmesto badjove i ne sa badjove ami sa BADGES.
Basi prostotiqta chestno s tova pobalgarqvane na angliiski dumi.

Анонимен
Анонимен
11.01.2011 0:09 0:09

Бадж и значка са различни неща и нямат нищо общо. В българския език съответствието на бадж е идентификационна карта, закачена на дрехата. Нали не смяташ, че при положение че това е наложена от години дума трябва да не се ползва заради глупави предразсъдъци? Ако искаш и вместо кибрит да употребяваме „драснипаликлечица“ 🙂

...
...
11.01.2011 19:07 19:07

Ами напишете идентификационна карта, закачена на
дрехата като това искате да кажете. Бадж не е включена в нито един Български Тълковен Речник , така, че не ми обяснявайте, че е наложена дума.
За „драснипаликлечица“ мога да кажа, че ще ви отива на културата, но за да сте по-интересни скоро няма да се учудя вместо кибрити да казвате „матчове“.

............
............
14.01.2011 16:11 16:11

НЕМОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ТЪПИ И ПРОСТИ ХОРА СЕ МЪЧАТ ДА РАЗИСКВАТ НЕЩО КОЕТО НА ТЯХ СМИТЕ НЕ ИМ Е ЯСНО.ПРОСТО СИ СВАЛЕТЕ ЧЕНЕТАТА И СИ УХАПЕТЕ ГЪЗОВЕТЕ ЩОТО САМО ЗА ТОВА ВИ БИВА НЕЩАСТНИЦИ.

Back to top button