Хасково

4 нови високопроходими автомобила за зимата доставиха от EVN в Хасковско

4 нови високопроходими автомобила 4х4 са доставени за зимния сезон в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от EVN. Колите са в Хасково, Харманли и Свиленград, като предстои да бъдат разпределени самосвални ремаркета.

За всички области, в които оперира EVN са доставени 22 високопроходими автомобила, 2 товарни автомобила тип „фургон“ за доставка на материали и авариен резерв по места, както и 10 самосвални ремаркета.

Наличието на нова механизация е важна предпоставка за бързо възстановяване на захранването при необходимост в усложнена зимна обстановка, допълват от дружетвото. Като част от подготовка за зимен сезон 2021/22 екипите на Електроразпределение Юг са извършили по места инспекции на всички съоръжения средно и ниско напрежение. Общо 380 км просеки по въздушни линии средно и ниско напрежение са почистени.

Коли

За справяне с тежки зимни ситуации Електроразпределение Юг разполага с 18 мобилни агрегата с обща мощност над 2.5 МVA (мегаволтампера), 4 мобилни трафопоста с обща мощност над 2.4 MVA, общо 9 моторни шейни и др. В допълнение са били проведени тренировки за работа при тежки зимни условия. Общо 73 екипа на дружеството са постоянно в готовност да реагират при необходимост, посочват от EVN.

В Електроразпределение Юг функционира и Кризисен щаб с обучени ръководители и специалисти, както и координационни щабове на място в КЕЦ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button