Регион

След протестите и санкциите ТЕЦ-ът в Димитровград с приза за работодател на годината

Призът за работодател на 2021 г. в категорията „Работодател на годината със значим принос за осигуряване на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар“ получи ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград. Това става на фона на санкции от РИОСВ – Хасково и протести срещу централата заради замърсяване на въздуха.

Отличието беше присъдено на онлайн церемония от заместник-министър председателя и социален министър Гълъб Донев. Наградата е за най-много назначени на работа лица през 2021 г. в регион Хасково, Кърджали и Стара Загора. На церемонията беше отбелязано, че назначените безработни лица от регионален трудов пазар са най-много на брой измежду всички региони в България. Още повече, че периодът през който това се случва е белязан от масови съкращения на работници и служители в следствие на кризата с COVID-19.

Награда

Над 180 безработни са назначени в ТЕЦ „Марица 3“ и дъщерното му дружество „Марица Енерджи“ ЕООД. Средната работна заплата в дружеството през 2021 г. е около 1 400лв., а общите плащания за заплати и осигуровки към работници и служители месечно е сума в размер над 500 000 лв. или около 6 млн. лева годишно. Около 96% от работещите са жители на Димитровград. Ръководството на дружеството си е поставило цел през 2022 г. да разкрие значителен брой нови работни места, като отново по-голямата част от тях ще бъдат за безработни, посочват от ТЕЦ-а.

Награда

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button