Хасково

Депутат предлага незаконно решение за спорта в Хасково

СрещатаДепутатът от ГЕРБ Иво Димов предложи незаконно решение за излизане от кризата със спорта в Хасково. Това стана на среща с представители на клубовете днис, организирана от експерта на Министерството на физическото възпитание и спорта за областите Хасково и Кърджали Силвия Тенчева.

Според народния представител най-бързия и лесен начин спортните клубове да продължат да съществуват е община Хасково да последва примера на общините Благоевград и Варна, където имало гласувана специална Наредба за реда и разпореждането с общинските спортни имоти.

СрещатаСпоред нея „разпореждането със спортни имоти се осъществява на основание действащото законодателство и след решение на Общински съвет чрез учредяване на ограничено вещно право на ползване – възмездно или безвъзмездно, внасяне (апорт) на собственост и вещни права в капитала на търговски дружества или чрез учредяване право на строеж, надстрояване и пристрояване – възмездно или безвъзмездно.

Този вариант обаче е на 2/3 законен„, призна Иво Димов. Въпреки това той посъветва общинските съветници да гласуват такава наредба и на тази база да сключат договорите си със спортните клубове. На въпрос на Haskovo.info как ще гарантира, такова решение няма да бъде обжалвано, Иво Димов обясни, че ще говори с областния управител по въпроса. Президентът на карате клуб Аиданет Георги Ривов обяви, че в такъв случай като гражданин ще потърси сметка на губернатора защо не си върши работта. Според него единственото решение е законното.

СрещатаТова е възможно да се случи само ако Законът за физическото възпитание и спорта бъде променен. Депутатът също бе категоричен, че това е единственото законово решентие на проблема със спорта. Според него трябва да се промени чл. 49 като до думата частни се добави думата публични и той придобие нов вид – Общинските съвети определят общинските спортни обекти и съоръжения, техния статут, условията и реда за предоставянето им за ползване от спортните организации и вземат решение за разпореждане със спортни обекти, частна (и публична) общинска собственост.

Това обаче ще ни отнеме поне 5-6 месеца, а клубовете в Хасково нямат толкова време, тъй като анексите им изтичат през март, обясни депутатът. 

В крайна сметка до решение не се стигна. „Това е четвъртата среща, на която слушаме само празни прикази и не ни се предлага готов вариант за решение„, коментираха шефове на спортни клубове. Те допълниха, че са наясно, че другите общини нямат такива проблеми, не защото общините действат законно, а защото няма кой да обжалва незаконните решения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
швейк
швейк
10.01.2011 15:42 15:42

крайно време е спорта сам да си носи пари -който иска да спортува има достатъчно фитнес зали и уреди за дом упражнения стига с наши пари сме хранили хрантутници които после стават мутри и убийци

Анонимен
Анонимен
10.01.2011 16:28 16:28

ZA NEZAKONNOTO SEKI MOJE DA SE SETI NE TRBVA DRUGARIA DIMOV DA NI KAZVA 🙂 AMI DA SVAR6AT NESTO

ribar
ribar
10.01.2011 18:41 18:41

ТОЗИ ДИМОВ ДА ИДЕ СЪС ГУРУТО СИ ИВ. ПЕТРОВ ДА ОПРАВЯ Д-ГРАД. ХАСКОВО НИЙ ЩЕ СИ ОПРАВИМ. ТЕ УЛИЦИ НЯМАТ В Д-ГРАД ДОШЛИ В ХАСКОВО АКЪЛ ДА ДАВАТ . АЙ СЕКТИР ………..

Edi koi si
Edi koi si
16.03.2011 1:36 1:36

Aide Haskovo ne se obajdaite mnogo elitniq grad v Dimitrovgrad moito mom4e dano si idval skoro da ni vidish ulicite ako ne s udovolstvie te kania Zapovqdai da vidish nashite uli4ki ii posle komentirai vashte ako izobshto mogat da se narechat takiva .. nagornishta nadolnishta .. selska my rabota 😉

Back to top button