Регион

Шофьор натъпка джобовете си със злато за 101 000 лв.

Контрабандни златни накити за 101 056 лв. са открити при проверка на товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

Камионът е пристигнал на пункта на 6 декември на път от Турция през България за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка, при която не били констатирани нарушения.

При последвалия личен преглед на водача в джобовете на дрехите му митничарите са открили 4 пакета с 1263,21 грама златни накити – синджири, пръстени, медальони, колиета, обеци, закопчалки и гривни. Според експертизата на вещото лице откритите изделия били от 14-каратово злато на обща стойност 101 056 лева.

Контрабандните златни накити са задържани. По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково 43-годишният турски водач на товарния автомобил е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета парична гаранция и забрана за напускане на страната, освен с разрешение на прокуратурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button