Хасково

IT-специалисти с обучение по 3D принтиране в ПМГ – Хасково

Първо обучение в региона по 3D сканиране и принтиране се проведе в хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Тренингът от IT-специалисти, представители на бизнеса се състоя в новоизградения STEM-център по софтуерни и хардуерни технологии в училището, изграден по национална програма на МОН. Учениците се запознаха със софтуера за 3D принтирането и сканирането – как работи и с неговите специфики. Уоркшопът включваше още сглобяването на принтерите, скенерите и тяхното калибриране.

ПМГ

Директорът на гимназията Гергана Петрова разказа, че инициативата е провокирана от желанието на учениците да научават новостите в областта на технологиите. Центърът се състои от две огледални компютърни лаборатории по 3D принтиране и сканиране, както и демонстрационен център, където учениците могат да излагат създадените 3D обекти. Те са създадени по модела на лабораториите на бъдещето, които са ситуирани в европейската училищна мрежа в Брюксел.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button