Хасково

Върнаха 170 деца в училище в Хасковска област

170 деца са върнати в училище и детска градина в Хасковска област от началото на учебната година, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

65 деца са записани в детска градина, а 105 – в училище. Това става благодарение на Механизма за обхващане, включване и предотвратяване на отпадането от образователната система.

От Министерстовото на образованието и науката отчитат, че повече деца и ученици са влезли в детските градини и училищата от септември до ноември в страната – 8 700. За същия период на предходната година в системата са включени 5 343 деца и ученици – или с 3357 по-малко.

Най-малко обхванати в системата деца има в Хасково, Шумен, Кърджали, Сливен и Ямбол. Повече са влезли в детските градини и училищата през тази година в областите Варна, Бургас, Видин, Добрич и Кюстендил.

Още в началото на учебната година бяха сформирани 1 335 екипа, които търсят децата вкъщи. В тях са включени 19 915 преподаватели, социални работници, полицаи, представители на общините и областните управи, регионалните управления на образованието и регионалните здравни инспекции.

Един коментар

  1. Хвала на таквиз регионални управленци! На последно място ама се хвалят. Какво щеше да е да са на предпоследно място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button