Хасково

Четирима от РВМС Хасково заминават да помагат за шапа в Бургаско

Умряло животноЧетирима служители на регионалната ветеринарно- медицинска служба в Хасково заминават днес, за да помагат на колегите си от Бургаско. Командировките са разписани след като стана ясно, че пробите на десетки домашни животни в село Кости са положителни за шап.

В Хасково и региона проби от домашни животни ще се вземат само ако прегледът покаже съмнения за шап, съобщи за Haskovo.info началникът на РВМС д-р Джемил Читов. Резултатите от мъртвата коза, открита в село Капитан Андреево ще станат ясни до края на седмицата.

При констатиране на шап по домашни животни всички те ще бъдат унищожени. В сила са мерките срещу разпространение на заразата. Забранени са животинските пазари, пашата край границата, ловът и движението на животни.

Междувременно със заповед на генералния директор на НВМС в петте области, в които важат мерките срещу разпространението на шап, е забранено изнасянето и търговията с млечни и месни продукти извън съответните региони, съобщи д-р Читов. Той уточни, че това се прави във връзка с предписанията на Европейската комисия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хаджи нешка сладурана бърборан
хаджи нешка сладурана бърборан
10.01.2011 15:34 15:34

при всички случаи в тая тежка ситуация читов трябва да изпрати бат тенчо п русев от ул мургаш –

Back to top button