Хасково

5 гимназистки със стипендии от „Американска фондация за България“

Деветокласничката Стела Бинева от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково получава стипендия от „Американска фондация за България“ за завоювания бронзов медал от Международна олимпиада по астрономия.

Стипендии в област „Езици и хуманитарни науки“ са заслужили също Дарена Георгиева, Евгения Евтимова, Мартина Топузова и Моника Джелепова от същата гимназия. Фондацията има за цел да подкрепя, насърчава и допринася за отлични постижения в образованиeто, естествените и хуманитарните науки, културата и изкуствата , като осигурява годишни стипендии, финансира проекти и подпомага различни каузи.

За стипендии могат да кандидатстват ученици от 9 до 12 клас, обучаващи се в училищата, с които „Американска фондация за България“ работи вече години наред. В този списък Хасковска област фигурира с ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково и ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Артин
Артин
09.12.2021 13:02 13:02

От евреите пари не искаме
Знаем как се плащат лихви на капиталисти
С пране на пари чрез фондации

Back to top button