Любопитно

Младите актьори на хасковския театър с премиера на „Аладин“

Младите актьори на хасковския театър „Иван Димов“ Мартин Милчев, Стефана Дункова и Нелина Михайлова дебютират заедно в премиерата на спектакъла за деца „Аладин“.

Тримата са завършили НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Боньо Лунгов, след което започват работа в хасковския театър. Режисьор е Леонард Капон, сценографията е дело на Димитър Воденичаров, а куклите са на Елица Маринова. Премиерата на „Аладин“ е в петък от 18 часа в Камерна зала, а следващото представление ще е в неделя от 11 часа.

Театър

Мартин, Стефана и Нелина заявиха на пресконференция днес, че се чувстват много добре в Хасково и са сработени като колектив. Приказката е осъвременена, но спектакъла се придържа към оригинала. Тримата са благодарни на режисьора за насоките и темите за размисъл, които им дава.

Стефана призна, че за тях куклата е нещо живо и понякога се привързва към нея. За Мартин куклата дава свобода, като допълни, че децата са най-деликатната публика и затова актьорите нямат право на грешки.

Театър

Леонард Капон коментира, че постановката се опитва да отговори на въпроса кое е по-добро в аспекта на взаимоотношенията между Аладин и Духа от лампата – да си имаш роб или приятел. За него да си приятел е много по-важно, отколкото просто да изпълняваш желания. Той поздрави директора на хасковския театър Стелиян Николов за назначаването на младите актьори. По неговите думи Хасково вече си има интересна куклена трупа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button