Хасково

11 000 посетили музеийния център в Александрово през миналата година

Музеят край Александрово11 000 са посетитетилите на Музейния център на тракийското изкуство в с. Александрово, където се намира и копието на Александровската гробница, през миналата година, съобщиха за Haskovo.info от Туристрически информационен център. От тях 9 000 са българи, а 2 000 чужденци. Изнесени са 300 беседи. Голяма част тези туристи са посетили и църквата в с. Узунджово, която е по пътя Хасково- с. Александрово. 

Сред останалите най-посещавани обекти в Хасковско са и монументът „Св. Богородица“ и новооткритата до него камбанария. За там обаче няма точна статистика, тъй като тези два обекта са със свободен вход. На деня на Хасково – 8-ми септември, през параклиса на монумента са минали над 5 000 души.  

По няколкостотин жители и гости на Хасково дневно посещават и камбанарията до момунта през уикендите, допълниха от Туристическия информационен център. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button