Регион

Бойко Борисов реже лентата на пречиствателната станция в Димитровград

Заедно с Бойко Борисов в Димитровград ще бъде и Росен ПлевнелиевМинистър- председателят Бойко Борисов ще посети Димитровград днес, където ще пререже лентата на новоизградената пречиствателна станция за отпадни води. Борисов ще открие и пътя до пречиствателната станция и рехабилитираната и разширена водопроводна мрежа на левия бряг на р. Марица, съобщават от правителствената прес служба.

Трите съоръжения са на обща стойност 11.5 млн. евро и са финансирани по програма ИСПА. Проектът включва и изграждането на други две пречиствателни станции – в Стара Загора и Хасково, както и разширяването и рехабилитацията на канализационната мрежа, разположена на левия бряг на р. Марица.

Договорените европейски средства по целия проект възлизат на над 60 млн.евро. 75% от средствата са осигурени по програма ИСПА, 25% е националното съфинансиране, от които 10% от бюджета и 15% от Европейската инвестиционна банка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданин
гражданин
11.01.2011 20:33 20:33

нямаше нужда да чистят отпадната вода,тъй като димитровградчани и хасковлии получават мръсна вода от марица за питейна и в такъв случай отпадната беше по-чиста от питейната,защо не направиха филтър на питейната,нима природата е по-важна от хората,животните и зеленчуците,които ползват канцерогенната вода на марица?????????????????????????????????????????????

Back to top button