Хасково

300 милиона лева приходи в НАП – Хасково от началото на годината

Почти 300 млн. лв. са приходите в офиса на НАП в Хасково от началото на годината до края на ноември. Това са с 30 млн. лв. повече спрямо същия период на 2020 г., съобщават от приходната агенция.

Общо данъчните приходи от януари до 30 ноември възлизат на 134,4 млн. лева, като данъкът върху доходите на физически лица е 53,2 млн. лв., 28,4 млн. лв. е корпоративният данък и 44,6 млн. лв. е събраното ДДС. Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на ноември тази година надвишава 163,6 млн. лв. В това число 96,6 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 45,3 млн. лв. са за здравноосигурителни вноски и 21,7 млн. лв. са за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък – 54 %, като това основно се дължи на промяната в сроковете за плащане на авансовите вноски. Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с 11%, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с 10% спрямо същия период на миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button