Хасково

61 собственици на имоти в Ставри Димитрово срещу ДНСК в съда

Първото дело в административния съд, Снимка Георги ДаскаловПървите три дела срещу заповеди на строителния контрол за имоти в Ставри Димитрово започнаха днес в хасковския административен съд. Собствениците обжалват заповедите за забрана за ползване и събаряне на обекти край Язовир Ивайловград. Общият брой на жалбите е 61.

След като ДНСК назначи проверка на мястото, строителните инспектори съставиха 119 констативни протокола. 36 от тях са за забрана за ползване на жилищни сгради, а останалите – за събаряне на малки обекти – огради, барбекюта и навеси.

Собствениците на имотите, които обжалват решенията на ДНСК, не се явиха лично в съда. Първото дело бе по жалбата на бившия началник на митница Свиленград Стефан Марашев, който изгуби поста си заради скандала и бе преназначен на по-ниска длъжност по собствено желание. Неговата вила заедно с още 4 са на ръба на закона, тъй като са извън заливната зона на язовира и са построени на частни парцели, но не са въведени в експлоатация.

Решенията на съда по днешните дела ще станат ясни до месец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gost
gost
12.01.2011 11:00 11:00

ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА……ЩЕ МАХНАТ БАРАКИТЕ ПО ЯЗОВИРА А ГОЛЕМИТЕ ПАЛАТИ ПО СОФИЯ……….??? КАКВАТО НИ Е ДЪРЖАВАТА ТАКОВА Е И ПРАВОСЪДИЕТО….СКАПАНО ЗА СЪЖЕЛЕНИЕ

Back to top button