Спорт

Григор почна с разгромна победа в Мелбърн

Григор ДимитровХасковският талант Григор Димитров започна със смазваща победа участието си в Откритото първенство на Австралия по тенис. В първия кръг от квалификациите поставеният под №3 българин разгроми за по малко от час с 6:1 6:1 италианеца Матео Виола, който е №213 в света.

Дъждът над Мелбърн отложи началото на двубоите от старта на „пресявките“. Забавянето обаче явно не се отрази на концентрацията на Григор, който спечели 11 поредни гейма и демонстрира смазващо превъзходство над съперника си по време на 52-минутния мач.

Първата победа на Australian open донесе на талантливия хасковлия 8 точки за ранглистата на АТР, в която сега е 108-ми. 

Във втория кръг от квалификациите Димитров ще играе срещу 218-тия в света – мароканеца Реда Ел Амрани, който днес отстрани със 7:6, 6:3 словака Марек Семян. В единствения им мач досега – на чалънджъра в Кремона през 2009-та- Григор победи мароканеца с 2:1 сета. Съперникът на хасковлията е на 22 години, а най-доброто му класиране е през миналото лято, когато е бил № 160 в света.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button