Хасково

Най-често деца и работещи в големи колективи с ОРЗ

ПациентиНай-често деца и хора в активна възраст, които работят сред по-големи колективи, са пациентите с остри респираторни заболявания според наблюденията на джипитата в Хасково. „За грип и грипна вълна обаче все още категорично не може да се говори„, заяви пред Haskovo.info общопрактикуващият лекар д-р Николай Колев. 

В момента според него се наблюдава типично за сезона леко завишаване на случаите на пациенти с хрема, болки в гърлото и кашлица. При много от тях има и повишена температура, но за не повече от ден-два. Заболяванията от този тип преминават леко според лекарите. Особено важно е обаче да не се карат „на крак“, а болният да си почива около 3 дни, за да не се стигне до усложнения.

По данни на Регионалната здравна инспекция през изминалата седмица броят на хората с остри респираторни заболявания в Хасковско е 104. През предходната те са били наполовина. От РИОКОЗ също заявиха, че цифрите са още далеч от епидемичните стойности.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button