Хасково

Аптеките с уверение от касата, че ще получат пари

АптекаВече три месеца аптеките не са получавали пари от Здравната каса. На 15 януари ще станат 6 периодите, за които няма преведена и стотинка за медикаментите, за които касата доплаща част от стойността.

Малките аптеки вече са на ръба да спрат да обслужват клиенти с рецептурни книжки. Големите все още издържат, но и за тях скоро ще стане непосилно зареждането на скъпите лекарства.

Това не е прецедент. Случи се и миналата година, а през 2002-ра положението беше още по-страшно, коментира пред Haskovo.info собственичката на една от големите вериги аптеки в Хасково – Таня Живакова. Към момента тя има да получава от Здравната каса около 300 000 лева. Има уверението, че поне част от парите ще бъдат преведени до края на седмицата.

В същото време пациентите, които получават частично платени от касата лекарства се чудят какво би станало ако аптеките спрат да ги зареждат. Янко Христозов е пенсиониран учител по философия. Взема с намаление лекарства за сърцето и простатата. Категоричен е, че държавата е оставила болните и възрастните хора на произвола на съдбата.

Таня Живакова

Таня Живакова

Янко Христозов

Янко Христозов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button