Хасково

В Областната стратегия за развитие липсва отчетност

доц. д-р Стилиян Димитров

доц. д-р Стилиян Димитров,

Областната стратегия за развитие е с дисбалансирана структура, тъй като преобладава аналитичната част – това каза днес доц. д-р Стилиян Димитров, който направи междинна оценка на документа, който касае периода 2005 – 2013 година. 

Част от мерките в документа са тясноформулирани и ограничават възможностите за регистрация на изпълнените проекти. Въпреки това обаче областната стратегия за развитие съответства на нуждите на местната общност, обобщи оценителят. Той препоръча на администрацията да разработи информационна система на ниво област за планиране и управление на територията.

СрещатаОбластната стратегия за развитие представлява инструментите, с които се привличат финансови ресурси, обясни на присъстващите на срещата представители на общини от региона доц. д-р Стилиян Димитров.

На форума стана ясно още, че за подобряване на условията за развитие на бизрес средата, стимулиране на предприемачеството и привличане на инвестиции са насочени 14 проекта на обща стойност над 3 милиона и 200 хиляди лева. За осигуряване на качествена жизнена среда, подобрен стандарт на живот и оптимална заетост проектите са 46 на обща стойност близо 5 милиона лева. Най-слабо финансирана е стратегическата цел, свързана с Европейската интеграция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button