Хасково

Учат полицаите да комуникират и да се справят с конфликти

КАТВсички полицейски служители в хасковската дирекция на МВР, които работят с граждани, ще бъдат тестирани за участие в обучение, съобщават от пресцентъра на дирекцията. Това са основно служителите в охранителна полиция, полицейските управления и звената за документи.

Целта на проекта на института по психология на МВР е развитието на социални умения на полицейските служители чрез адаптирана методика и създаване на компетенции в МВР служителите. Освен това ще се повиши качеството на правоохранителната дейност и ще се развие подпомагащата роля на полицията, посредством комуникацията с гражданите и институциите. 

Служителите ще бъдат тестирани, за да бъдат установени нивото и нуждите им от компетенции, след което ще преминат през обучение в модули по специална методология. Очаква се резултатът от проекта да е придобита социална интелигентност, предпоставка за активност и ефективно взаимодействие между хората.

Ще бъде създадена и он лайн платформа за диагностика и самооценка на придобитите умения, която ще предоставя обратна връзка на изследваното лице в реално време. Очакванията са обучени психолози да предадат наученото на колегите си – полицаи, като по този начин ще се постигне обучение в ефективна комуникация, решаване на конфликти, взаимоотношения с гражданите, работещи в екип полицаи, с възможности за управление на професионалния стрес и за планиране и организация на дейността си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
АЗ, ГРАЖДАНИНЪТ
АЗ, ГРАЖДАНИНЪТ
13.01.2011 3:46 3:46

………..И СЕ ПИТА В ЗАДАЧКАТА, ЗАЩО САБИРАТ И НАЗНАЧАВАТ КРЕТЕНИ ЗА ЧИЕТО ОГРАМОТЯВАНЕ И ЦИВИЛИЗОВАНЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ????????? ТО НА БЕЗМОЗЪЧНИ КОМПЛЕКСАРИ КОМПЕТЕНЦИИ НЕ МОГАТ ДА СЕ ВМЕНЯВАТ. ОТ СВИНСКИ ЦЪРВУЛИ ЛАЧЕНИ ОБУВКИ НЕ СТАВАТ!!!!!!!!!!!!

xaxa
xaxa
13.01.2011 9:57 9:57

Нека първо им връчат по един буквар и започнат от “ А,Б,В- то“, след това малко краснопис и правопис.

Back to top button