Любопитно

Обучават застъпници за природата в Хасково

Обучение „Застъпници за природата“ ще се проведе на 16 декември от 16 часа в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково. Организатори са Асоциация на парковете в България и Сдружение за дива природа „Балкани“.

Срещата с природозащитни експерти е насочена към будни граждани, които обичат и искат да опазват природата в своето населено място. Целта е да се дадат насоки за зеленото застъпничество, което включва познаване и използване на природозащитното законодателство.

Чистота на въздуха и водите, строежите в защитени територии и унищожаването на реките, изсичане на дърветата в градска среда и сечите в горите са само някои от поводите, които ни карат да защитаваме правото си на живот в благоприятна и здравословна околна среда, казват организаторите. Каузата за опазване на природата обединява цели села и градове. А познаването на законите е ключово за спасяването на местната река или гора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button