Хасково

Хасковлии внесоха над 9 млн. лв. данъци и осигуровки чрез ПОС-терминал на НАП

Над 9 млн. лв. са внесените дължими данъци и осигуровки от жителите на Хасковска област чрез ПОС-терминал на НАП, съобщават от офиса на Агенцията в Хасково.

Плащането чрез ПОС-терминал е особено ефективно при издължаването на здравни осигуровки с цел спешно възстановяване на здравни права или когато на лицето му е необходимо удостоверение, че няма неплатени стари задължения. Удобно е и за много родители, които искат да ползват данъчните облекчения за деца, но имат неплатени задължения към държавата, подлежащи преди това на изпълнение. Чрез ПОС-терминал могат да се превеждат без такси не само дължими данъци и осигуровки, но и задължения към други институции (глоби от КАТ, Съд, Общини и др.), предявени за събиране от приходната агенция.

Това може да стане от притежателите на банкови карти по два начина. Чрез електронната услуга на НАП „Справка за задължения с възможност за извършване на плащания“, която се достъпва чрез портала за електронни услуги на НАП, в менюто „Плащане и изчисляване“. Услугата работи 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, а от март тази година, с цел повишаване сигурността при плащанията с банкови карти в интернет, НАП въведе двуфакторната идентификация при потвърждаване на плащането чрез своя виртуален ПОС терминал. Може и чрез инсталираните 8 физически ПОС-терминала на работните места в НАП – Хасково, 7 от които се намират в централната сграда на площад „Свобода“ 2, а 1 е в сградата на дирекция „Събиране“ на булевард „България“ 152.

Картовите плащания чрез виртуален или физически ПОС-терминал на НАП се отразяват веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това означава, че задълженията се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи. Единствено, когато се плащат задължения към други институции (например глоби от КАТ) или такива, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение, и отнема повече време.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button