Регион

530 нуждаещи се ще продължат да получават топъл обяд в Димитровград

530 нуждаещи се ще продължат да получават топъл обяд в Димитровград, съобщават от общината.

Това става с европейско финансиране за преодоляване последствията от COVID-кризата. Срокът за социалната услуга ще бъде удължен до 30 юни 2022 г., съобщават от общината.

Включени са хора от града и селата от няколко групи: без доходи или с низки доходи под линията на бедност, поставени под карантина, които няма близки и хора от социалното подпомагане. Храната се приготвя от хасковска фирма. Доставя се до разкритите клубове за хората от третата възраст и сградите на кметствата по селата, а трудноподвижните получават храната си в дома, чрез Домашния социален патронаж.

Към настоящият момент в проекта участват потребители от Димитровград, Меричлери и селата Бряст, Здравец, Черногорово, Воден, Крепост, Каснаково, Добрич, Крум, Ябълково, Сталево, Странско, Скобелево, Горски извор, Брод, Бодрово, Злато поле, Долно Белево, Длъгнево, Райново, Радиево, Голямо Асеново, Малко Асеново, Великан и Върбица.

От 18 януари 2021 г. досега топъл обяд за различни периоди са получавали 650 потребители, а 530 от тях продължават да получават топъл обяд. Резервите към момента са 24 души. Приемът на заявления-декларации продължава във всички пенсионерски клубове и кметствата.

Един коментар

  1. Точно това от снимката ли ще дават??? Много ме съмнява! Недейте да слагате вкусни снимки, а идете да снимате действително разлята порция, получилият да я разбърка пред вас! Така се прави, а не от компа на топличко и лесничко и безопасно да си правите материали..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button