Любопитно

Екоинспекцията отличи 10 приятели на природата

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково за единадесета поредна година отличи с грамоти и награди „Приятел на природата“ 10 училища, детски градини и екоклубове.

Отличията са за принос в опазването на околната среда и в развитието на екологичното възпитание на подрастващите. Наградите се присъждат още за активно участие в организираните от МОСВ и РИОСВ кампании и инициативи, както и за реализирани през годината дейности за повишаване на екологичната култура на децата в региона.

Награди

Тази година са отличени: ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково, Екоклуб към ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково, ДГ № 18 „Осми март“ – Хасково, ДГ №3 „Зорница“ – Хасково, Обединени ученически общежития – Хасково, Клуб „Екоприятели“ към СУ „Васил Левски“ – Хасково, ПГЛП „Райна Княгиня“ – Хасково, Клуб „Туризъм и опазване на околната среда“ към ПГТ „Александър Паскалев“ – Хасково, ДГ „Звездичка“ – Стамболово и Школа „Забавна екоработилница“ към ОП „Детски и младежки център“ – Димитровград. Всички те получиха грамоти „Приятел на природата“, хранилки за птици, календари, книги, информационно-образователни материали.

Гост на награждаването беше дългогодишният доброволец и носител на няколко награди за принос в опазването на околната среда Стефан Айвазов, който вече е студент по медицина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button