Хасково

В Хасково ще има гробище за домашни любимци

Терен за загробване на домашни любимци да бъде отреден в Хасково реши общинският съвет.

Предложението е на Зоодоброволците и беше прието с 27 гласа „за“, 1 – „против“ и 2 – „въздържал се“. То стана част от Програмата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на община Хасково за периода 2021 – 2025 г. Както Haskovo.info писа, 140 000 лв. ще са необходими годишно от общинския бюджет за обезпечаване на разходите на новия приют за безстопанствени кучета в Хасково.

Кметът Станислав Дечев съобщи, че в най-скоро време се очаква да заработи приютът в бившето летище „Узунджово“, където ремонтът е приключил. Той ще е подобект на вече съществуващия срещу Бирената фабрика. Там ще остане оборудването, където ще се обработват животните и след кратък престой ще се преместват за отглеждане на „Узунджово“.

Съветниците не приеха второто предложение на Зоодоброволците да се отреди място за хранене на бездомните животни в Хасково.

4 коментара

    1. То за хората няма вече място на гробишата те за кучетата ще правят гробище

    1. Напишете си я по-адекватно и си я четете на спокойствие сама вкъщи. И престанете да давате поле за изява на егото и простотията си публично!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button