Хасково

Коледен базар събира средства за кабинет по репродуктивна медицина в Хасково

Благотворителен коледен базар организират от областната администрация в Хасково в навечерието на Рождество Христово.

Със събраните средства ще бъде подпомогнато създаването на кабинет по репродуктивна медицина в Хасково по проект „Събуждане“ на фондация „Искам бебе“. Базарът ще бъде открит на 22 декември от 11 ч. пред сградата на областната администрация.

Инициативата ще се състои със съдействието на РУО – Хасково и учебни заведения от областта, които са съпричастни към каузата. Деца ще предоставят изработени от тях картички, сувенири и сладкарски изделия.

Демографската криза в България и безплодието са проблем, пред който са изправени хиляди двойки, мечтаещи за рожба. Затова областният управител инж. Минко Ангелов и неговият екип заедно с фондация „Искам бебе“ ще работят всеотдайно в подкрепа на нуждаещите се двойки.

Създаването на кабинет по репродуктивна медицина в Хасково ще бъде само крачка към сбъдването на мечтата на десетки семейства от региона за дете. Нуждаещите се ще получат лесен и бърз достъп до специалисти и ще си спестят дълги пътувания до по-големите градове в страната, допълват от областната администрация

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button