Хасково

„Мисия Лондон“- най-четената книга в Хасково през миналата година

Тонка Койчева

Тонка Койчева

„Мисия Лондон“ на Алек Попов е най-търсената книга в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ през 2010 г., съобщи за Haskovo.info директорът Тонка Койчева. Като цяло през последната година библиотечните работници отбелязват засилен интерес към българската литература

Освен Алек Попов, търсени са и книгите на Людмила Филипова, Теодора Димова, Димитър Недков. Предпочитан от хасковлии автор е и Хорхе Букай. Четени са и някои руски автори, има и завръщане към световната класика, отбеляза Койчева. 

Около 5 700 са активните читатели през миналата година, 70 000 са посещенията в библиотеката, а раздадената литература е 165 000 тома. 

Запазва се въведената още през юли миналата година работна седмица в библиотеката – тя няма да работи в съботите до месец март. Целта е икономия на гориво, обясни Тонка Койчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button