Спорт

Григор срещу холандски великан в Австралия

Григор ДимитровВтора победа завоюва хасковлията Григор Димитров на Откритото първенство на Австралия по тенис. В мач от втория кръг на квалификациите 19-годишната ни ракета, поставена под № 3, отстрани само за час с 6:3, 6:4 мароканеца Реда Ел Амрани. 

Успехът донесе на най-известния хасковски спортист 16 точки за световната ранглиста, в която сега е № 108. 

Григор се нуждае от още една победа в Мелбърн, за да влезе в основната схема на турнира от Големия шлем. В третия кръг от „пресявките“ първата ни ракета при мъжете ще се изправи срещу гиганта Томас Схорел, който е 165-ти в света. 21-годишният холандец е висок цели 202 см  и играе с лява ръка. През септември миналата година записа най-доброто си класиране в ранглистата – №152. В кариерата си е печелил три турнира от сериите „фючърс“ и е играл два финала на „чалънджър“. От началото на годината холандецът с баскетболен ръст демонстрира супер форма. Той премина успешно през ситото на турнира в Доха с награден фонд 1 милион долара, а в първия кръг загуби от Роже Федерер с 6:7, 3:6, но остави отлични впечатления с играта си. Във втория кръг в Мелбърн Схорел изхвърли от надпреварата бившия № 20 в света  Щефан Кубек.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button