Спорт

Григор в основната схема на Australian Open

Григор ДимитровТрета победа записа на кортовете в Мелбърн хасковлията Григор Димитров.  В решителния кръг от квалификациите 19-годишният ни талант отстрани с 6:7(5), 6:3, 6:1 холандския гигант Томас Схорел и след близо два часа игра се класира за основната схема на Откритото първенство на Австралия.

Това ще донесе на първата ни ракета общо 35 точки за световната ранглиста  (25 от квалификациите и 10 от първи кръг на основна схема).
Все още не се знае точно с колко места ще дръпне 108-мият в света българин, тъй като това зависи от представянето на куп тенисисти с класиране в и около Топ 100.

В първия кръг на основната схема Григор ще срещне № 38 в света –  Андрей Голубьов. Най-добрият ни тенисист при мъжете е играл само веднъж срещу него – преди две години в Барселона, когато загуби с 2:0 сета. Руснакът Голубьов, който е първа ракета на Казахстан, е на 23 години, достигал е до 33-то място в света и има няколко победи над играчи от топ 10.  Миналата година съперникът на Григор спечели турнира в Хамбург с награден фонд 1 милион долара. Голубьов е играл и  два финала – на турнирите в Санкт- Петербург и Куала Лумпур.

Мачът на Григор от първия кръг на основната схема ще започне в ранните часове в понеделник българско време.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button