Хасково

Съдът отхвърли първите жалби срещу ДНСК за вили в Ставри Димитрово

Заседанието на съда миналата седмицаХасковският административен съд отхвърли първите разгледани жалби срещу заповеди на строителния контрол, с които се забранява ползването на вили в Ставри Димитрово.

Първата отхвърлена жалба е и първата разгледата от съда – тази на бившия шеф на свиленградската митница Стефан Марашев. За неговата вила са представени документи за узаконяване, тя се намира извън заливната зона на язовир Ивайловград и е на частен парцел, но не е въведена в експлоатация. Това е и причината ДНСК да забрани ползването й.

Със свое решение съдът отказва и на други двама собственици на вила на брега на язовира да спре изпълнението на заповедта на ДНСК. Причината отново е, че няма акт за въвеждане на строежа в експлоатация. За този казус обаче е насрочено открито заседание следващия месец.

В хасковския административен съд са заведени общо над 60 жалби срещу заповеди на строителния контрол, касаещи вилното селище Ставри Димитрово. ДНСК състави 119 констативни протокола. 36 от тях са за забрана за ползване на жилищни сгради, а останалите – за събаряне на малки обекти – огради, барбекюта и навеси.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button