Любопитно

Деца изработиха 102 сурвачки и коледни картички в Хасково

102 сурвачки и коледни картички изработиха деца в конкурса „От Коледа до Васильовден“ на хасковското народно читалище „Пейо Яворов 1982“.

Конкурсът се организира за пръв път и в него участваха 75 деца от 3 училища – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Христо Смирненски“ и СУ „Васил Левски“. Учениците бяха разделени в две възрастови групи – от 1 до 4 клас и от 5 до 7 клас. Наградени с книги са 14 деца, като две от тях са с отличия за сурвачка и картичка. Всички участници пък заслужиха грамоти.

Конкурс
Росица Димова награди Берк Адем и Владилона Владова

Първи красивата изложба от картички и сурвачки разгледаха третокласници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Класът има двама първенци – Берк Адем за сурвачка и Владилона Владова за коледна картичка. Първенци са още Рая Колева от ОУ „Христо Смирненски“ и Стоян Тончев от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Конкурс

Наградите бяха връчени от секретаря на читалището Росица Димова, която разказа на децата, че основната роля на читалищата е да опазват, съхраняват и предават българските традиции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button