Регион

9 млн. цигари иззеха на Капитан Андреево от началото на годината

Близо 9 000 000 цигари и над 4.5 тона тютюн за пушене са иззети при проверки на ГКПП „Капитан Андреево“ от началото на годината, което е с 20% повече от 2020 г., съобщават от Агенция „Митници“.

Само за първите 20 дни на декември са задържани 290 000 цигари. Установени са 82 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците. Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

При проверки на три товарни автомобила са открити 1 340 кутии цигари без български акцизен бандерол. При един от случаите на пункта пристигнал товарен автомобил с турска регистрация на път от Турция за Великобритания, управляван от турски гражданин. Той е селектирано за щателна митническа проверка с рентген, при която е отбелязана необичайна плътност в товарното помещение. При разтоварване на стоката в челната стена на полуремаркето са открити 1 000 кутии цигари без акцизен бандерол.

Няколко часа след това в друг товарен автомобил с турска регистрация в долапите на полуремаркето митничарите открили 230 кутии безакцизни цигари. При друг случай се е установило, че шофьор на камион, превозващ стока за Франция е укрил във фабрични кухини в шофьорската кабина 110 кутии контрабандни цигари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button