Хасково

Родителите на първокласници напират, рано е за записване

ПървокласнициРодителите на бъдещите първокласници вече са започнали да обикалят училищата в Хасково, за да проучват възможностите, установи проверка на Haskovo.info в по-големите школа в града.

„Питат за условията на записване на децата им в първи клас“, коментира директорът на ОУ „Св. Иван Рилски“ Стоил Стоилов. 

Все още обаче е рано за записване. Това става след 1 май. Тогава родителите могат да подават молба и копие от акта за раждане на детето си в желаното от тях училище. След първи юни пък се представя и документ за завършена подготвителна група, обясни Стоилов. „Това, че майката е подала молба например още на втори май, не означава,че детето ще бъде прието с предимство обаче“, допълни той.

Номерът на подаване на молбата не може да бъде критерий за прием„, потвърди и началникът на Регионалния инспекторат по образование Иван Панайотов. Според наредбите през април училищата задължително публикуват правилник и критерии за прием на първокласници. Сред тях е забранено да фигурира поредността на подаване на молба и приемен изпит под каквато и да е форма, обясни Панайотов. Сред обичайните критерии при по-голям брой желаещи обикновено са дали децата имат братя или сестри, които учат в същото училище, или родител, който да работи там.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button