Хасково

Избраха изпълнител за Общия устройствен план на община Хасково

Заповед за определяне на изпълнител за изработване на Общ устройствен план на Община Хасково, включващ екологична оценка и оценка за съвместимост, издаде кметът Станислав Дечев.

Това е класираната на първо място в обществената поръчка ДЗЗД „Заедно за община Хасково“. Участници в обединението са „Сървей Груп“ ЕООД и Гея-Проект-Консулт ЕООД. Седалището е в София, а обединението е представлявано от Гергана Гитева.

Има още трима участници в поръчката, които са класиране на второ, трето и четвърто място, а шестима са отстранени. Все още няма сключен договор с изпълнителя и тече 10-дневен срок за обжалване на заповедта пред Комисията за защита на конкуренцията.

Haskovo.info припомня, че това е поредната обществена поръчка за Общия устройствен план на Хасково, която беше обявена през месец март. Прогнозната й стойност е 450 000 лв. без ДДС. През февруари миналата година кметът издаде заповед за прекратяване на предходната поръчка. Тя беше възложена по реда на договаряне без предварително обявление и беше прекратена поради липса на конкуренция – със само една „подходяща“ оферта. От общината започнаха подготовката на новата обществена поръчка, след като Върховният административен съд окончателно потвърди заповедта на кмета за прекратяването на предходната.

Главната цел на Общия устройствен план на общината е да създаде териториална планова основа за нейното дългосрочно устойчиво устройствено развитие в съответствие с приетите стратегически документи за регионално развитие. В Плановото му задание са представени проблемите на общината, които предстоят за решаване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button