Хасково

Актуализират техническото описание на пречиствателната станция в Хасково

Пречиствателната станция в ХасковоПравителството одобри проект за изменение в договора между България и Европейската инвестиционна банка за финансиране с държавен инвестиционен заем от 28 млн. евро за изграждане на пречиствателни станции за отпадни води в басейна на р. Марица, съобщиха от правителствената пресслужба.

Изменението няма да промени финансовите условия на договора и сроковете за усвояване на средствата. Изменението към договора се налага след предложение от Европейската инвестиционна банка за пълна актуализация на техническото описание на компонентите по проекта.

Експерти на Банката и представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството са посетили строителните площадки, за да проверят докъде е стигнало изпълнението.

Проектът е за пречиствателни станции за отпадъчни води в Стара Загора, Димитровград и Хасково. Тази в Хасково се финансира изцяло от Европейската инвестиционна банка в размер на общо 18 млн. евро.

Целта на проекта е намаляване на замърсяването на Марица като трансгранична река и последващо подобряване на качеството на водата в Егейско море.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
... лошо....
... лошо....
19.01.2011 20:27 20:27

сдравейте на всички.Аз съм един потърпевш,живущ на ул. гара движение-който най редовно си плащам данъците ,като всеки гражданин а все още , заради некадърни управници живеем до открит канал пред жп гарата и не асвалтиран път.До кога трябва да търпим тези некадърни управници които само ни ощетяват с данъци
и с нищо не ни ги връщатДО-КОГА?

смехурко
смехурко
20.01.2011 14:43 14:43

скъпи приятелю единственото решениие на въпроса е да се преместиш на центъра

Back to top button