Регион

Наградиха община Свиленград за ремонта на детска градина

Наградата бе връчена на кмета Георги МаноловОбщина Свиленград получи грамота за най-добро изпълнение на проект по оперативна програма „Регионално развитие“, съобщиха от кметството. По проекта е извършен основен ремонт на ОДЗ „Зорница“ на стойност близо 1,5 млн лв. Почти един милион от тези средства са от Европейския съюз, а останалата част са осигурени от община Свиленград.

Детската градина е посещавана от 160 деца. Ремонтирани са изцяло покривът, вътрешната и външната част на сградата, подменена е дограмата, положена е топлоизолация. Сменени са електрическата и ВиК-мрежата. Ремонтирани са кухнята и санитарните възли, изградена е и малка спортна зала. Дворът  е разширен и озеленен, монтирани са нови игрови съоръжения.

Община Свиленград е една от 5-те наградени малки общини от общо 188 и единствената в област Хасково и втора в Южен зентрален район. Основният критерий за определяне на отличниците са успешно приключване на дейностите без финансови корекции и негативни одитни констатации.

Изпълнението на наградения проект и още осем проекта за обществени поръчки на община Свиленград са подложени на финансови проверки от Агенцията за държавна финансова инспекция след жалби за закононарушения до Окръжна прокуратура Хасково от общинския съветник Трифон Тодоров, допълниха от пресцентъра на община Свиленград. Финансовите инспектори са констатирали, че няма незаконосъобразни действия при обявяването, възлагането и провеждането на обществените поръчки в общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button