Външни публикации

Хигиена в интимните отношения

Интимността между мъжа и жената е един от факторите, който влияе върху отношенията във всяка двойка. Тя ни дава възможността да опознаем телата си и да направим връзката помежду си още по-дълбока. Не е за подценяване и удоволствието, което получаваме, тъй като се освобождава серотонин – т. нар. хормон на щастието, което ни помага да освободим натрупания през деня стрес.

Това за което не трябва да забравяме са хигиенните навици, за да избегнем появата на неприятни и опасни инфекции.

Предпазни мерки

Интимната зона както на жените, така и на мъжете е деликатна, затова можем да си поставим като задължително условие използването на контрацептиви. Истината е, че учените препоръчват редовната употреба на презервативи дори при дългогодишните двойки. Обратно на твърденията, че отнемат доза от удоволствието, различните брандове на пазара вече са разработили всякакви текстури, така че имате богат избор като този https://makeup.bg/brand/238233/ и дори да получите по-приятно усещане.

Все пак е по-добре да заложим на тях, отколкото да се сблъскаме с нежелана инфекция, упорити гъбички, чието отстраняване отнема дълго и упорито лечение, херпес, който може да се възпали дори след няколко години и куп други главоболия.

Хигиенни навици

Не забравяйте, че здравето ви е на първо място! Колкото и приятно да е излежаването в прегръдките на любимия след бурна нощ, то не оставайте прекалено дълго време в леглото. По-добрият вариант е да вземете един душ и най-вече да измиете интимната зона, а след това да продължите с малките моменти на сладост под завивките. Това е особено важен момент при дамите, тъй като във влагалището попадат бактерии, чието задържане може да причини нежелана инфекция на пикочните пътища като цистит, който е изключително неприятен и ненавременното лечение може да предизвика по-сериозни и неприятни реакции.

Никой не отменя удоволствието. Напротив, то е необходимо за здравите отношения между мъжа и жената, но е необходимо да поемаме отговорност за действията си и да пазим както себе си, така и партньора ни!

 

Back to top button