Любопитно

Хоро и заря ще има за ЧНГ на площада в Хасково

С традиционно новогодишно хоро с оркестър и заря ще посрещне Хасково новата 2022 година на централния площад „Свобода“ в нощта на 31 декември срещу 1 януари.

Празничната програма ще започне в 23:30 часа с участието на фолклорна формация „Паскалев – Пловдив“, съобщават от Община Хасково. Заради противоепидемичните мерки останалите празнични прояви бяха отменени, но традиционното новогодишно хоро ще се проведе.

Предвидена е и традиционна за празника заря. Въпреки призивите фойерверките да бъдат отменени, както това се случи на други места, в Хасково празнуващите ще имат възможност да видят заря.

Димитровград посреща Нова година с концерт и заря

6 коментара

  1. Супер,то поне това ни остана, а тия противници на зарята да си купят тапи за уши и да се скрият в кенефа за 5 минути.

    1. Цецооооо, ти явно не можеш да разбереш смисъла на инициативата, изобщо не става дума за противници на зарята, а за да предпазим животните от стрес, а и между другото, парите спестени от фойеверки отиват за благотворителност!

  2. Кмете, вземи пример от другите градоначалници!!! Столицата и още колко големи областни градове отменят зарята! Пример и достойна постъпка е това!

  3. Не само зарята, предвидена от общината, но и всички индивидуални стрелби, фойерверки, бомбички трябва да бъдат забранени. Градовете се превръщат в бойни полета.Страдат не само животните, а от някои фойерверки взривната вълна е толкова силна, че сякаш получаваш удар в сърцето! Но българинът се изживява като герой ако гръмне!

  4. Зарята за нова година е по целият свят!По скоро трябва да се забрани зарята по случаите като рождени и именни дни,сватби, кръщенета, балове и каквито и да било частни поводи или празненства,защото животните също страдат,нали така..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button