Хасково

Военните помагат на болницата с чаршафи и калъфки

МБАЛ ХасковоМинистерството на отбраната ще предостави на МБАЛ – Хасково 200 комплекта чаршафи, 100 калъфки за възглавници и легла, съобщи за Haskovo.info заместник – директорът по медицинската част д-р Мариян Запрянов.

В болницата чакат и обещаните от депутатите на ГЕРБ 150 спални комплекта, които също ще пристигнат в най-скоро време. Ако следващият петък общинският съвет в Хасково реши, местната власт ще предостави на МБАЛ още 330 комплекта спално бельо, 30 дюшека и консумативи на стойност 1000 лева.

Така ще сме готови да поемем евентуално нова епидемия, каза д-р Запрянов. Според него най-вероятно вълната от хепатит А няма да отшуми поне до март. А и тежките случаи на грип също се лекуват в инфекциозно отделение.

8 са новоприетите с хепатит А в Многопрофилната болница вчера, съобщи заместник – директорът на болницата. Изписаните пациенти са двама. Така в лечебното заведение лежащоболните са 92-ма. 35 от тях са в тежко състояние, тъй като страдат от хронични заболявания, допълни медикът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
lk
lk
23.01.2011 11:44 11:44

bravo na voennite

Back to top button