Хасково

Хаос при тестването на учениците в първия ден след празниците, в Любимец заболеваемостта над 1 000

За хаос в част от училищата в Хасково в началото на първия учебен ден след празниците сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Въпреки че според заповедта на здравния министър децата със сертификати не се тестват, в някои от учебните заведения е било наредено това да се прави. Затова е имало ученици, които са отказали.

От Регионалното управление на образованието коментираха пред Haskovo.info, че всеки директор сам може да прецени дали да тестват всички ученици или не. По-късно от там допълниха, че тяхната проверка е установила един случай, в който ученик е отказал да се тества и си е тръгнал от училище.

В 7 общини на областта учениците се тестват, защото заболеваемостта е над 250 на 100 000 души. Най-висока е тя в община Любимец – 1 052 на 100 000 души, а в община Хасково е 398 на 100 000.

В 4 общини, където заболеваемостта е под 250 на 100 000 души, учениците не се тестват. Това са Стамболово, Минерални бани, Симеоновград и Ивайловград.

6 коментара

  1. РУО да си подават оставката веднага! За нищо не ставате! Сами да си решавали! Това да им е бащиния,че сами да решават! Нали затова беше тъпата заповед на Денков! Нали според нея децата имат право да ходят на училище със сертификат! Ква е тая анархия и невежество? Оставка и изчезвайте от там! Плюнковци! Тия директори дето са изгонили децата са за дисциплинарки! Мръсни гадове! Къде си мислите че се намирате?

  2. Абе, тъпак, ти в кое училище отиде, че пишеш за хаос! Хаосът е в главата ти! А и тия глезени родители, да си държат у тях глезените ученици, те ще им с–-рат жълтици!

    1. Не е въпросът в разглезените родители. Въпросът е в това, че когато има напрежение по една тема не е нужно институции да го ескалират допълнително с подобни действия. Ясно е, че българинът е глупав, пандемията го показа. Но това, които са направили днес част от училищата не помага за успокояване на ситуацията.

      1. И още нещо – успокойте тона, защото директорките разказаха вече на родителите кой и в коя група им е давал указания какво да правят.

  3. Аз само да попитам!Учениците които са със сертификат от какво са застраховани,че не трябва да се тестват?????

    1. Въпросът е защо изобщо се правят тестове за децата. Кой печели от това и за чия сметка е.Сертифицирани, несертифицирани…все тая. Всеки може да зарази и да бъде заразен. Всеки ще се срещне с вируса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button