Хасково

130 кандидати за личен асистент в община Хасково

Община Хасково130 са подалите молби за длъжността „личен асистент“ в Хасково във втория етап на кампанията, съобщи за Haskovo.info пресаташето на общината Бояна Тодорова. Срокът за прием на документи изтича днес. От дирекция „Социално подпомагане“ ще бъдат одобрени 49 лични асистенти.

Предстои всеки един потенциален потребител на услугата да бъде посетен на място от служителите на социалните служби, да се прецени състоянието му по специална методика на Агенцията за социално подпомагане, като първият критерий е желанието на болния кой да бъде асистентът му.

Предоставянето на услугата е за период от 12 месеца. Одобрените асистенти ще получават по два лева на час, като 8-часова заетост на ден се заплаща само при най-тежките случаи. Един асистент ще може да получи максимум една минимална работа заплата. 

На първия етап в община Хасково бяха одобрени 32-ма лични асистенти. В областта местата за предоставяне на тази услуга са общо 200.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button