Хасково

Гимназията по туризъм с две нови специалности, за областта – общо 5

Седмокласници5 нови професионални паралелки ще бъдат сформирани в четири училища в региона, съобщават от Областна администрация. Това стана ясно на провелото се днес заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, на което беше одобрен държавния план-приема за следваща учебна година.

Новите специалности са „Кетъринг“ и „Организация на туризма и свободното време“ в Професионалната гимназия по туризъм в Хасково, „Възобновяеми енергийни източници“ в ПГМЕТ –  Хасково, „Митническа и данъчна администрация“ във Финансово-стопанската гимназия в Хасково, „Електронна търговия“ в ПГХХТ – Димитровград. 

Според предложения план-прием професионалните паралелки за областта са общо 65, като в тях е предвидено да се обучават 1717 ученици. Като цяло училищата са насочили усилия към приема след 7 клас, коментира Панайотов. 

Според представената от статистика миналата година в гимназиите са приети 165 деца по-малко след 7 клас и 235 по-малко след 8-ми. План-приемът за 2011/2012 г. подлежи на разглеждане и окончателно одобрение от Министерството на образованието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
потърпевш
потърпевш
25.01.2011 12:16 12:16

да много често започнахме да чуваме само хубави неща за гимназията по туризъм (тоха) но до колко са верни – това е оспорван въпрос. Дали гледната точка на журналистите е винаги надеждно достоверна не бих казала. Като „завършил“ ученик там бих казала че добрите статии нямат нищо общо с реалноста нови специалности не бих казала просто прекрастените стари. А колкото до специализацията как е възможно от специализирана гимназия да излизат ученици без специалност да точно така тези хора буквално се подиграха с голяма част от възпитаниците си. Наистина съжалявам че имах „честа“да си загубя времето учейки в тази силно казано „гимназия“. Бих посаветвала всички желаещи да получат образование там първо да се поинтересуват за качеството му!

Back to top button