Хасково

Марчев: Криза е! Да плащаме такса смет наполовина!

Златко Марчев иска по-малко пари за чистене, илюстрацияДа бъде намалена такса битови отпадъци за 2011 година иска представителна група „Всички за Хасково“. Предложението на съмишлениците на Златко Марчев ще бъде гласувано на заседанието на Общински съвет – Хасково в петък. Според него ставката за гражданите трябва да бъде намалена 2 пъти, а за фирмите – 2 пъти и половина.

Предложението си „Всички за Хасково“ мотивират с икономическата ситуация, в която се намира страната. „Обществено неоправдано е негативите на кризата да бъдат поети единствено и за сметка на населението“, се казва в докладната записка.

„Ако такса битови отпадъци бъде намалена приходите в общинската хазната ще намалеят драстично. Вместо миналогодишните 6,4 милиона ще влязат около 3,5 милиона лева„, коментира днес шефът на Дирекция „Общински приходи“ Димо Маринов.

Междувременно депутатът от ГЕРБ Иван Петров обяви, че финансовото състояние на община Хасково е плачевно. По информация на Министерството на финансите към декември миналата година дефицитът е в размер на 28 милиона лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.01.2011 14:06 14:06

Голия гъз на кмета май лъсна.Тежко ни на нас:)

Анонимен
Анонимен
25.01.2011 15:22 15:22

ПИТАТАЙТЕ КМЕТЧЕТО КЪДЕ Е ДЕФИЦИТА.ЗА ДА НВАКСА ДЕФИЦИТА КМЕТЧЕТО НАПРАВИ СИНИ ЗОНИ А И ПАЯЦИТЕ ГИ ГЛЕДАМ НЕМОГАТ ДА СМОГНАТ ДА ВДИГАТ ЛЕКИ КОЛИ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО.ВДИГАТ ВОЗИЛА НА ВСЕ ОБИКНОВЕНИ ХОРА И НА ХОРА ОТ ДРУГИ ГРАДОВЕ А ЛУКСОЗНИТЕ ВОЗИЛА НЕ ГИ ПИПАТ ЩОТО ЩЕ ЯДАТ КЮТЕКА.КМЕТЧЕ МАЙ ЩЕ ТЕ СЪДЯТ ВЕЧЕ.

vili
vili
25.01.2011 15:57 15:57

davai zlatko razkaji mu igrata na toq bokluk po rano trqbva6e da po4ne6

ХАСКОВЛИЯ
ХАСКОВЛИЯ
25.01.2011 18:02 18:02

ПИТАЙТЕ БОЙКО БОРИСОВ И СИМЕОН ДЯНКОВ ЗАЩО ХАСКОВО НЕ ПОЛУЧАВА И ЕДИН ЛЕВ ОТ БЮДЖЕТА ЗАЩО ОРЯЗАХА ПАРИТЕ НА ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ А СЛЕД ТОВА ОБВИНЯВАЙТЕ КМЕТА.БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВИСОКИТЕ ТАКСИ КОИТО НАЛАГА ОБЩИНАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА ФУНКЦИОНИРА И УСПЯВА ДА СМОГНЕ СЪС РАЗХОДИТЕ.АЗ МИСЛЯ ЧЕ АКО ДЪРЖАВАТА ДАВА ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ТО ТОГВА НЯМА ДА ИМА НУЖДА ОТ ВИСОКИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ НО СЛЕД КАТО ДЪРЖАВАТА НЕ ДАВА ТО ТОГАВА ТЕЖЕСТТА Е НОСИМ НИЕ ГРАЖДАНИТЕ.Е В КОЙ ТОГАВА Е РОБЛЕМА В КМЕТА ИЛИ ВЪВ ПРАВИТЕЛСТВОТО

ХАСКОВЛИЯ
ХАСКОВЛИЯ
25.01.2011 20:05 20:05

ПОПИТАЙТЕ ДЯНКОВ ЗАЩО СЪСТОЯНИЕТО НА ВСИЧКИ ОБЩИНИ В СТРАНАТА Е ПЛАЧЕВНО

АЗ, ГРАЖДАНИНЪТ
АЗ, ГРАЖДАНИНЪТ
25.01.2011 22:09 22:09

АБЕ, ЗЛАТКО, НАЛИ ОБЩИНАТА ИМА ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ТВОЯТА ФИРМА???? ТИ К’ВО СИ МИСЛИШ, ЧЕ КАТО НАМАЛИТЕ ДАНЪЦИТЕ И ЩЕ СИ ПОЛУЧИШ ПАРИТЕ ЛИ??? ИЛИ И ТИ СИ ПРАВИШ ТЪНКАТА СМЕТЧИЦА ДА БЪРКАШ В ОБЩИНСКАТА КАЦА БЕЗОТЧЕТНО???? ТИ ДА НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАШ ЧЕ ГЕРБАДЖИЙЧЕТАТА ЩЕ ТИ ПУСНАТ ГЮВЕЧ АКО СЕ ДОКОПАТ ДО КМЕТСТВОТО???? БЯХА ТЕ Е**ЛИ В ГАЗА.

Анонимен
Анонимен
26.01.2011 8:14 8:14

APPLAUSE
APPLAUSE
APPLAUSE
APPLAUSE
APPLAUSE
APPLAUSE
A при нас няма кофи за боклук пак ли ще плащаме такса за смет.
Организирането на сметоизвозването е самостоятелно.
Общината ще ни плати ли за тази услуга както плаща на ТИТАН?

ПЕЛЕНГАТОР
ПЕЛЕНГАТОР
29.01.2011 9:49 9:49

ЗЛАТКО МАРЧЕВ НЕ СЕ ГОТВИ ДА СТАВА КМЕТ,ТОВА СТАНА ЯСНО НА ВЧЕРАШНОТО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ.РЕШИЛ Е ДА СТАВА БОКЛУКЧИЯ НА ГРАДЪ.ЩЯЛ ДА ЗАКУПУВА СВРЪХ НОВА МОДЕРНА ТЕХНИКА ОТ БЪДЕЩЕТО И ЩЯЛ ДА ПОЧИСТВА НА НОВАТА ЦЕНА ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ И НАПРАВО ДО ЦЕНА НА ПОДАРЪК.САМО ДАНО ХАСКОВО НЕ СТАНЕ ИСТАМБУЛ ПРЕЗ ДЕВЕДЕСЕТ И ПЪРВА С НАТРУПАНИ БОКЛУЦИ ПО КРЪСТОВИЩАТА.ТАКА РАЗСЪЖДАВАТ ХОРА,КОИТО НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ЕЛЕМЕНТАРНА КАЛКУЛАЦИЯ И ДА ПРЕДВИЖДАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГАФОВЕ.ЗА ПРИМЕР ДАВАМ ФИРМАТА НА ЗЛАТКО.ТОЙ АКО БЕШЕ ДАЛНОВИДЕН БИЗНЕСМЕН,НЯМАШЕ ДА СЕ НАТРЕСЕ СЪС СОБСТВЕНАТА СИ ФИРМА.НО КАКВО РАЗБИРА ТОЙ ОТ БИЗНЕС,СЛЕД КАТО МУ СЕ УРЕЖДАШЕ ВСИЧКО НА ГОТОВО ЧРЕЗ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ ПОРЪЧКИ.ТАКА ДРУГАРИТЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ СЕ ПРАВИ КАПИТАЛИЗЪМ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ.ХА СЕГА ЗЛАТАНЕ ПРОИЗВЕЖДАЙ И ПРОДАВАЙ БЕЗ ВИСОКИ НАДЦЕНКИ И ОЦЕЛЯВАЙ,КАТО ВСИЧКИ НАС.ТАЯ МАННА НЕБЕСНА ДЕТО Я ПОЛЗВАХТЕ ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ХОРА И ЗЛОУПОТРЕБЯВАХТЕ ЗА СМЕТКА НА ОЩИНАТА И ДАНЪЦИТЕ НА ХАСКОВЛИИ НЯМА ДА ПРОДЪЛЖАВА ЗА В БЪДЕЩЕ.КАЖИ НА ХОРАТА,ЧЕ ЗА ТОВА ОРЕВАХТЕ ОРТАЛЪКА,КАЗАНО ПО НАШЕНСКИ.СЕГА КАТО ОПЛЬОСКАХТЕ ВСИЧКО,КМЕТА ВИ СТАНА ВИНОВЕН.ТОЙ НАИСТИНА Е ВИНОВЕН,НО САМО ЗА ЕДНО,ЧЕ НАВРЕМЕТО НЕ СИ Е ПОДБИРАЛ ПРАВИЛНИТЕ ХОРА,А Е СЪБРАЛ ГЬОРМЕДИЦИ И АВАНТАЖИИ,КАТО ТЕБЕ И СТЕФАН АТАНАСОВ,КОЙТО БЕШЕ ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕН ОТ МВР И ГО СПАСИ ПАРТИЙНАТА МУ КНИЖКА ОТ ПО-СЕРИОЗНО НАКАЗАНИЕ.СТЕФАН КОЙТО ПО ВРЕМЕ НА ДЕЖУРСТВО СМЕНЯ ОТ МИЛИЦИОНЕРСКАТА ЛАДА ГУМИТЕ И ГИ СЛАГА НА НЕГОВИЯ МОСКВИЧ.ПОСЛЕ В ДЕВЕДЕСЕТА СТАНА ПРЪВ СЕДЕСАР И ВРАГ НА БКП ОТ КОЯТО СМУЧЕШЕ,КАТО ВСИЧКИ ВАС.АМИ КЪДЕ ОТИДЕ ОБЩИНСКАТА ФИРМА ТАКА НАРЕЧЕНАТА-СТРОЙ РАЙОН ХАСКОВО.ТЯ МАЙ СЕ ПРЕВЪРНА В МАРЧЕЛА-90.ЩО И НИЕ НЕ МОЖАХМЕ ДА ПОЛУЧИМ ТАКИВА МАТЕРИАЛНИ СРЕДСТВА И ДА СЕ ПРАВИМ НА ЧЕСТНИ КАПИТАЛИСТИ???ОТГОВОРА Е ПРОСТ.НИЕ ПРЕДИ ТОВА НЕ СМЕ БИЛИ КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ.И СЛАВА БОГУ ЗА ТОВА,ЗАЩОТО СЕ РАДВАМ В МОМЕНТА,КАТО ВИ ГЛЕДАМ,КАК ЗАЦИКЛИХТЕ В ТРЕСАВИЩЕТО НА КАПИТАЛИЗМА,ЗА КОЙТО ВИЕ ИЗОБЩО НЕ СТЕ ПОДГОТВЕНИ.НО БЕДАТА Е ТАМ,ЧЕ ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ БЯХА ПОДАРЕНИ НА ХРАНТУТНИЦИТЕ-КОМУНИСТИ ДЕТО НЕ ЗНАЯТ КАВО ДА ПРАВЯТ,А НАРОДА ГОРКИЯ Е ПОТЪРПЕВШ И ГЛАДЕН.

Back to top button