Хасково

5 000 нови коли в общината през миналата година

Димо Маринов13 милиона 775 хиляди лева е събрала от данъци и такси дирекция „Общински приходи“ през 2010 година, съобщи днес директорът Димо Маринов. Сумата е с 274 хиляди лева повече от приходите през 2009 година.

Намаление има само при патентния данък, тъй като едноличните търговци на цигарени изделия регистрираха ЕООД-та, обясни Маринов. 

До голяма степен увеличението на приходите в общински бюджет се дължи на публичните изпълнители. „Когато те наложат запор банките си превеждат всички суми по сметките на длъжниците“, коментира шефът на „Общински приходи“. 

Той допълни, че един от най-показателните данъци за това, как се развива бизнеса в общината е Данък придобиване. Размерът му през 2010 и 2009  е почти еднакъв – около 1 милион 515 хиляди лева. Това означавна, че сделките с колите и недвижимите имоти не се е променил. Според статистиката миналата година в общината са осъществени малко над 5000 сделки с моторни превозни средства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button