Регион

Ликвидираха огнището на птичи грип в Хасковско

Ликвидирано е огнището на птичи грип в Хасковска област, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните.

Haskovo.info припомня, че вирусът беше установен в два обекта за отглеждане на кокошки носачки край хасковското село Криво поле. На 3 януари започна унищожаването и загробването на близо 40 000 кокошки, което вече е приключило. Те бяха загробени на територията на самите животновъдни обекти, за да се избегне рискът от допълнително разпространение на заболяването.

Извършена е първична дезинфекция на всички помещения, съоръжения и инвентар, както и торища, пътища, пресечни точки и превозни средства. Няма информация от населените места и рисковите животновъдни обекти в обявената предпазна и надзорна зона за нови съмнителни случаи на заболяване и повишена смъртност при птиците, допълват от Агенцията по храните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
СВОБОДА
СВОБОДА
07.01.2022 6:57 6:57

НИКАКЪВ ПТИЧИ ГРИП ! ПРОСТО УНИЩОЖИХА НА ХОРАТА БИЗНЕСА ! БЪЛГАРИНА ЩЕ ЯДЕ БОКЛУКА НА ЕВРОПА ! НО , ГОСПОД ГЛЕДА И ДАМОКЛИВИЯТ МЕЧ ПАДА НАД ВИНОВНАТА ГЛАВА ! ДА ГО ОЧАКВА МИЗИРАБЪЛА , ИЗМИСЛИЛ ПОРЕДНАТА ГНУСНА И МРЪСНА ЛЪЖА !

Back to top button