Хасково

Отличиха хасковски огнеборец в национален конкурс

Церемонията по награждаванетоГлавен пожарникар Делчо Делчев – началник на дежурна смяна в  РУПБС – Хасково е отличен в конкурса „Пожарникар на годината 2010“.

Номинирани са били повече от 100 огнеборци от цялата страна. Делчев е класиран на трето място в раздела  за държавни служители от категория „Е“ и „Д“ , работещи по направление „Пожарогасителна и аварийно-спасителна дейност“. В ситуация с възникнал пожар в автомобил с газова уредба хасковският огнеборец правилно преценява риска от взривяване на уредбата, след което заедно с екипа си спасява съседната жилищна сграда.

На церемонията по награждаването на победителите в конкурса присъстваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, зам.-министър Димитър Георгиев, главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев. Министър Цветанов обеща, че в близко време ще започнат процедури за обновяване на техниката и автопарка на българските пожарникари.

Годишните награди „Пожарникар на годината“ се връчват за 16-та поредна година. Конкурсът има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията. Церемонията е съвместна инициатива на МВР и Фондация „Доверие и закрила“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button