Хасково

Опашки за преизчислените пенсии в Хасково

Опашки се извиха от сутринта за получаване на преизчислените пенсии пред централната поща в Хасково. Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че голяма опашка има и пред пощенския клон в квартал „Орфей“.

От пресцентъра на пощата коментираха пред Haskovo.info, че пенсиите се раздават по график. В първия ден на получаването на пенсиите обаче са дошли твърде много хора извън графика, включително и от селата, които подават заявления да си получат парите по-рано. По тази причина са се образували опашките, включително и на други места.

Опашки

От днес започва изплащането на пенсиите, които са преизчислени и са в съответствие с влезлите в сила на 25 декември миналата година законодателни промени. Към пенсиите се изплаща и месечната добавка от 60 лева. Ще бъде изплатена и разликата между старите и новите размери на пенсиите за седемте дни от 25 до 31 декември 2021 г. Преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат направени днес.

Минималната пенсия е повишена от 300 на 370 лева, а максималната – от 1 440 на 1 500 лв. Социалната пенсия за старост вече е 170 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
az
az
07.01.2022 10:46 10:46

Така като ги гледам – днес с пенсия, а утре с омикрон :D

Back to top button