Регион

ДВСК дава на прокуратурата фабрика за риба без лиценз

РибаИнспекторите на ДВСК – Хасково са наложили възбрана на около 1 600 килограма риба и рибни продукти в предприятие за филетиране на риба в град Любимец, съобщиха за Haskovo.info от НВМС. Причина за санкцията е липса на лиценз за работа на фабриката.

Фирмата е имала временно 3-месечно разрешително, което е изтекло още на 11 ноември 2010 година и оттогава не е било подновено. Акцията в Любимец е била съвместно с представители на Икономическа полиция.

На фирмата нарушител са издадени акт за възбрана, акт за работа без разрешително и протокол за отговорно пазене на възбранената риба. Документите за нерегламентираното предприятие в Любимец ще бъдат предадени на прокуратурата.

Фабриката в Любимец е собственост на грък. Тя бе запечатана в края на юни миналата година след съвместна проверка на служители от МВР Хасково, Инспекция по труда, РИОКОЗ, РИОСВ и РДНСК. Тогава проверяващите установиха, че тя функционира без съответните разрешения, изискващи се по Закона за храните, за устройството на територията, за управление на отпадъците и Кодекса на труда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button