Спорт

Американец спря Гришо на полуфиналите в Мелбърн

Григор Димитров не успя да стигне до финала на турнира „АТР 250“ в Мелбърн, съобщават от федерацията по тенис.

Хасковлията отстъпи на полуфиналите с 5:7, 6:7(9) пред американския квалификант Максим Креси. Срещата продължи 2 часа и 4 минути.

Двамата тенисисти сервираха изключително стабилно в първата част и не се стигна до точка за пробив в първите 11 гейма. Тогава Димитров се пропука на своето подаване и допусна пробив. Това се оказа решаващо за изхода сета – 5:7.

И във началото на втората част двамата с лекота успяха да печелят сервис подаванията си. Димитров стигна до първата си точка за пробив в мача при 4:4, но не успя да се възползва.

При 5:5 Григор имаше четири възможности да пробие, но отново не успя. При 5:6 Димитров взе подаването си и така си стигна до тайбрек.

В него българинът поведе с 6:3 точки, но пропусна и трите сетбола. След това Григор спаси три мачбола, но при четвъртата си възможност Креси успя да затвори мача в своя полза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button