Хасково

Ексгенерален консул представя чудесата на Чикаго в Хасково

Иван Сотиров

Иван Сотиров

Ексгенералният консул на България в Чикаго Иван Сотиров ще представи в петък в Хасково едно от чудесата на американския град – Милениум парк.  Сотиров, който оглавяваше консулската служба от 2005 до 2009 г, е председател на фондация „Приятели на Чикаго“ и идва по покана на хасковската фондация „Перпериконе“.

Милениум парк е олицетворение на един от най-амбициозните проекти в историята на Чикаго, където живее най-голямата българска общност. Разположен на площ от 24,5 декара , той е изключително съчетание на  архитектура, монументална скулптура и ландшафтно проектиране.

След  видеопрезентацията поканените на срещата ще опитат кулинарни специалитети и вина от изби в хасковски регион. Камерни инструментални и танцови изпълнения ще допълнят петъчната вечер в галерия „Модулор“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button