Хасково

Над 81% от домакинствата в Хасковска област вече имат достъп до интернет

81.1% от домакинствата в Хасковска област са имали достъп до интернет през 2021 г., което е с 2.5% повече от предходната година, съобщават от Териториално статистически бюро – юг, отдел „Статистически изследвания – Хасково“ при Националния статистически институт.

Средната стойност за страната по този показател е 83.5%. По дял на домакинствата с достъп до интернет областта е на 15 място в страната.

69.1% от жителите на областта на възраст 16 – 74 г. ползват интернет всеки ден или поне веднъж седмично. Това е с 2.7% повече от предходната година.

В Хасковска област мъжете са по-активни при редовното използване на интернет в сравнение с жените – съответно 71.1% и 67.1%.

Значителни са различията при редовното използване на интернет по образование, като 93.2% са висшистите, 70.2% са тези със средно образование и 45.8% са с основно или по-ниско образование.

Използването на глобалната мрежа за взаимодействие с органите на държавната и местната власт в Хасковска област се наблюдава при 23% от жителите на региона, което е с 10.8% повече в сравнение с 2020 г.

2 коментара

  1. ГОЛЯМА НОВИНА ! АЗ ИСКАРАХ КОВИД БЕЗСИМПТОМНО ! НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ ! АКО ДЦ МАНГЪРОВ ВЗЕМА ПО 200 ЛВ ПРЕГЛЕД , ТО ДРУГИТЕ ЛЕКАРИ ВЗЕМАТ С ХИЛЯДИ ! ЯД ГИ Е , ЧЕ НЯМАТ АВТОРИТЕТА МУ ! ТОВА Е ИСТИНАТА !

    1. Ти нещо не си в час май. Тук се говори за достъп до Интернет, ти плещиш занякакъв пишман доктор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button